| Guest Book | Web Forum | Tell A Friend | Contact |    

         

ACASA

HOME

RAPORTATI O OBSERVATIE

RAPORTARI RECENTE

CAZURI INVESTIGATE DE ASFAN

CURS OZN

NOUTATI DIALOG

ARTICOLE

CAZURI VECHI DIN ROMANIA

ISTORIA INVESTIGATIILOR OZN DIN ROMANIA

PARTICIPAREA LA ACTIVITATILE  NOASTRE 

PRIETENI

CONDUCERE
 

 

                Cazul RAMNICU VALCEA

In ziua de 05.05.2004, in jurul orei 21:00, de pe dealul Capela (terasa unui restaurant din zona), cameramanul Luigi Chitan a filmat cateva cadre, cu panorama orasului Ramnicu Valcea, in nocturna, pentru un spot publicitar. La vizionarea imaginilor si relizarea montajului, dupa o saptamana, s-a observat un fenomen luminos care nu a fost observat cu ochiul liber, in timpul filmarii, si anume, trecerea cu viteza relativ mare a unui obiect sau fenomen luminos, pe o traiectorie usor ascendenta, timp de 1,41 de secunde, intre locul de unde s-a filmat si dealul din departare situat la aproximativ 4 km distanta.

In timpul studiului imaginilor marite si redate cadru cu cadru, s-a observat ca obiectul este de fapt un corp compus sau un grup de 4 lumini asezate simetric care se deplaseaza printre ramurile si frunzele copacilor situati intre camera de luat vederi si obiectul filmat. Disparitia fenomenului se produce in mod instantaneu, ca si cum s-ar stinge sau ar dispare brusc in timpul deplasarii fara sa-si modifice traiectoria sau viteza.

Stirea impreuna cu imaginile inedite au fost difuzate in ziua de 13.05.2004 pe canalul romanesc de televiziune Antena 1. O echipa a asociatiei noastre, ASFAN, alcatuita din domnii Ion Hobana, Alecu Marciuc, Alexandru Musat si Gheorghe Cohal s-a deplasat la Ramnicu Valcea si a purtat discutii la postul local de televiziune VL1 cu cei implicati in eveniment (directorul postului local de televiziune - d-l Cozma, realizatorul filmului - cameramanul Luigi Chitan, cat si cu tehnicienii care au prelucrat imaginile ), urmand a se studia cazul si a se trage concluzii.

In timpul discutiilor s-au facut filmari de catre ASFAN pe support Digital 8 si au fost preluate copii atat dupa  inregistrarile originale cat si dupa cele prelucrate pe calculator.

Redam mai jos unul dintre cadre, precum si o imagine marita cu obiectul observat.

 

 

 
Copyright (c) Asociatia pentru Studiul Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate - 2002
e-mail:
asfan@asfan.ro - Grafica: Carmen Lucaci - Webmaster: Liviu Chirila
Ultima modificare : 19-02-2009