| Guest Book | Web Forum | Tell A Friend | Contact |    

         

ACASA

HOME

RAPORTATI O OBSERVATIE

RAPORTARI RECENTE

CAZURI INVESTIGATE DE ASFAN

CURS OZN

NOUTATI DIALOG

ARTICOLE

CAZURI VECHI DIN ROMANIA

ISTORIA INVESTIGATIILOR OZN DIN ROMANIA

PARTICIPAREA LA ACTIVITATILE  NOASTRE 

PRIETENI

CONDUCERE
 

 

O INTALNIRE APROPIATA INTR-UN POLIGON MILITAR

            Ca urmare a emisiunii de la TVR 1 din 06 mai 2008, consacrată fenomenului OZN, domnul Doru Voloșeniuc, în vârstă de 45 de ani, manager la o societate de asigurări din Botoșani, a trimis către ASFAN o relatare privind întâmplarea pe care a trăit-o când era militar în termen la o unitate ce funcționa în cadrul poligonului de la Mălina, județul Galați. Totul se petrecea în primăvara anului 1985, în primele zile ale lunii martie, aproape de ora prânzului.

            Domnia sa povestește: „În acea perioadă, îndeplineam funcția de observator la stația meteo. În acea zi , am fost trimis de către comandant să aduc la unitate câteva busole . Acestea se aflau într-un vehicul din care se făceau măsurători  în timpul tragerilor experimentale. Deplasarea se făcea în afara zonei cu risc. Vremea era mohorâtă și se vedeau câteva petece de zăpadă netopite. În față, la aproximativ 600 de metri, exista o lizieră de salcâmi. După această lizieră se aflau vehiculele cu aparatura de monitorizare, într-o zonă mai joasă. De acolo trebuia sa iau busolele. Cam la jumătatea poligonului, în dreapta, a fost construită cu ceva ani în urmă, o biută, o ridicătură de teren înaltă de aproape 3 metri. Ajuns în dreptul acestei biute, dar la depărtare de circa 150 de metri de ea, am simțit că ceva este acolo. Plutind în aer cam la 1,5 metri de sol, un obiect aplatizat, argintiu-mat. Fără hublouri sau alte  geamuri. M-am oprit și nu-mi dădeam seama ce e de fapt acolo. Mi-a simțit prezența după trei secunde.  O ceață  verde-albăstruie a învăluit obiectul. Această ceață am perceput-o  nu ca pe un camuflaj ci ca o creștere instantanee a mișcării de rotație. Ce s-a întâmplat apoi a fost parcă într-o  secundă. Un țiuit foarte puternic m-a învăluit, venit de peste tot, nu din direcția acelui obiect, ci ca un semnal parcă stereo, din toate parțile. A fost o senzație dureroasă, un zgomot care mi-a pus în vibrație până și oasele corpului. Imediat am fost ridicat de la sol la 30-40 cm, pus pe orizontală și trântit cu fața în jos. Mă așteptam ca ceva  să vină peste mine și să-mi facă rău. Ce e mai rău!  Cu  groază  am  privit  în  acea direcție, apoi deasupra mea, dar..., nimic. Dispăruse.

            Am fugit la unitate. Am raportat comandantului de baterie, apoi împreună, șefului de Stat Major și comandantului unității. Acesta din urmă mi-a cerut să-i spun cum s-a întâmplat. S-a anunțat mai departe ca eveniment deosebit deoarece în acele zile în cadrul unității se aflau și  ofițeri străini din Tratatul de la Varșovia. Am fost consultat de către medicul unității și șeful de stat major să vadă dacă nu sunt „glumeț de felul meu”, sau dacă nu sufăr de vreo „deteriorare” a psihicului.

A urmat o deplasare la fața locului. Trei ofițeri și doi subofițeri. Toți căutau locul unde ar fi staționat obiectul, pământ ars , urme de presiune, alte semne... Eu am menționat că acesta nu staționa pe sol și nici nu am sesizat „picioare pentru sprijin” sau alte proeminențe sub obiect. Și nu prezenta niciun fel de flacără când am vazut-o. Nimic palpabil. Un ofițer cu un aparat foto „Zenit” se uita chiorâș la mine pentru că îl pregătise degeaba.

Au fost multe discuții în acea zi și în zilele următoare. Vestea s-a întins repede prin unitate, apoi au fost raportate și alte evenimente produse cu o noapte înainte. Soldații cazați în foișoarele poligoanelor au declarat că în noaptea anterioară au văzut lumini în poligon iar aparatele de radio nu le mai funcționau. Au crezut că sunt tractoarele din satele învecinate care nu aveau totuși ce căuta în zonă.

Mă amuza ideea că arăta aproape ca o farfurie cu fața în jos. Dar curburile erau foarte line și nu foarte bombată. Și nu realizez dacă marginile ei erau cu muchii ascuțite. Întipărită puternic în memorie a fost apariția a ceea ce semăna cu o ceață. Când a început să se formeze în jurul obiectului, m-a îngrozit tare. Nu era ca un fum, așa cum îmi sugerau cei cărora le-am povestit pentru prima dată. Nu venea din interiorul obiectului ci pur și simplu aerul din jurul lui se modifica în culorile verde-albăstrui, difuz. S-a format foarte repede.

Observația a fost făcută cu ochiul liber iar ca fenomene secundare am remarcat faptul că, imediat după dispariția obiectului am auzit niște trosnituri ca de arc electric, parcă ceva ar fi rupt deodată toate crengile salcâmilor din lizieră, deși nu bătea vântul, iar crengile nu se mișcau.

Nu am mai văzut așa ceva până atunci și nici după aceea. Și nu aș mai dori să mai trec prin asemenea momente deoarece am avut o puternică stare de groază si frică. Imensă frică.

Nu pot spune că nu am citit sau auzit despre astfel de evenimente; până atunci le-am tratat doar ca ficțiune, imaginație, ca și civilizațiile extraterestre. Acum însă îmi pun întrebări. Multe întrebări. Dar nu vizavi de civilizațiile extraterestre ci de cele INTRATERESTRE (din interiorul pământului).”

Respectăm opinia domnului Doru Voloseniuc privind originea obiectului observat si precizăm că relatarea a apărut și în revista „Lumea misterelor”, prin grija domnului Gheorghe Cohal, director executiv al Asociației noastre.

                                                                                   

 

Copyright (c) Asociatia pentru Studiul Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate - 2002
e-mail:
asfan@asfan.ro - Grafica: Carmen Lucaci - Webmaster: Liviu Chirila
Ultima modificare : 12-07-2009